US Väst och US Göteborg: Inbjudan till årsmöteshelg 1-3 april i Skövde

 

Logo US Väst
Logo US Göteborg

 

Snabbinfo

Vad: Gemensam årsmöteshelg med US Väst och Göteborg
Var: Skövde
När: 1 – 3 april 2022
Kostnad: 300 kr (om det är första aktiviteten med US åker man gratis)
Anmälan: https://forms.office.com/r/StXxVS3pww
Sista anmälningsdag: 18 mars

Då har ännu ett år passerat inom distrikt Väst och lokalförening Göteborg inom Riksorganisationen Unga med Synnedsättning. Nytt år innebär nya möjligheter och för att starta igång det nya året bjuder vi in dig till årsmöteshelg i den 1 till den 3 april 2022. Platsen för årsmötet är Skövde där vi kommer hålla till på ett fint och bra hotell.

Under årsmöteshelgen kommer distriktet och lokalföreningen genomföra sina respektive årsmöten. Där redovisar vi det förra året och lägger det till handlingarna, för att börja planera inför det nya året. Under årsmötena kommer även styrelse, valberedning och revisorer fastställas.

Naturligtvis kommer vi inte enbart ha årsmöten hela helgen, utan vi kommer även genomföra en social aktivitet.

Deltagaravgiften för lägret är 300 kr och om det är din första aktivitet med US åker du självklart helt gratis. I deltagaravgiften ingår: kost och logi, resor och aktiviteter.

Mer information om hur du betalar in din deltagaravgift får du i bekräftelsen som skickas ut efter du anmält dig.

Inom vår organisation är alla medlemmar och ditt individuella engagemang väldigt viktigt. Det är medlemmarna som ser till att bära organisationen framåt, att vi gör de aktiviteter vi vill ha och utför det påverkansarbete vi vill driva. Våra röster är viktiga, du kan göra skillnad för dig, andra ungdomar med en synnedsättning och tillsammans förändra vårt samhälle till att bli mer tillgängligt. Du är viktig helt enkelt!

Var med i styrelsearbetet!

Om du vill kandidera till ett förtroendeuppdrag inom US Väst eller US Göteborg kan du kandidera till ordförande, styrelsen, valberedningen eller att vara verksamhetsrevisor.

Om du har frågor om något av uppdragen ovan, vill kandidera eller nominera en vän så kan du kontakta Rakel Eriksson på 0765399268 eller stockholm@ungsyn.se. Det går också att kandidera på plats under själva lägret. Men vi uppskattar att få veta i förväg om du är intresserad av något av uppdragen.

Motioner (förslag) till årsmötet

I en förening är det alla medlemmarna som tillsammans bestämmer vilka aktiviteter som ska ske, hur ekonomin ska fördelas, vad som ska hända, inom det intressepolitiska området med mera.

Årsmötet är det möte där alla medlemmar tillsammans bestämmer vad som ska hända under kommande år, men lägger föregående år till handlingarna och väljer vilka som ska leda organisationen genom att sitta i styrelsen. Du som medlem kan skriva en motion till styrelsen som tas med till årsmötet. Det innebär att du själv kan vara med och bestämma vad som ska hända framöver. Att skriva en motion behöver inte vara svårt. Det som är viktigt är att du har med ett förslag till beslut som årsmötet kan ta ställning till.

Du måste skicka ett mejl med din motion. I mejlet skickar du med en text som du mailar till styrelsen på mail: vast@ungsyn.se senast fredagen 18 mars. Om du har någon fråga om vad du skulle kunna skriva i din motion eller vill ha hjälp att formulera dig så kan du kontakta styrelsen på mejl: vast@ungsyn.se. Då kommer någon i styrelsen att hjälpa dig med din motion.

Anmälan

För att anmäla dig till denna spännande aktivitet, klickar du på länken och fyller i anmälningsformuläret nedan: https://forms.office.com/r/StXxVS3pww. Sista anmälningsdag till denna aktivitet är den 18 mars. Möjlighet till att anmäla sig efter detta datum finns, men då kan du inte heller räkna med att få ta del av utskicket av handlingar inför årsmötet enligt stadgemässig tid.

Om du behöver hjälp med att registrera din anmälan eller har frågor om aktiviteten, kan du kontakta Bewar Ravand på tel: 076-539 92 77 eller mail: bewar@ungsyn.se

 

Kontakt eller frågor: Aron Sortelius, ordförande, tel: 070 6595961, mail: aron_sortelius@hotmail.com

Hoppas vi syns på årsmötet 2022!

Varma vårhälsningar från planeringsgruppen
Alireza Alipour, Aron Sortelius och styrelsen