Följ med US till Nepal i oktober

14:e-20:e oktober kommer US att genomföra en studieresa till Nepal och Kathmandu med reseledare och ledsagare. En resa där du får chansen till många nya spännande upplevelser och där du får lära dig hur det är att leva med en synnedsättning i Nepal.

Varför åker US till Nepal?

Studieresans främsta syfte är att locka fler medlemmar att bli aktiva inom US internationella arbete och inte minst i Nepal-projektet framöver. En sådan satsning behövs då flera engagerade medlemmar i det internationella arbetet blivit äldre och lämnat US. Resan kommer därför vara upplagd på ett sätt som gör det möjligt för dig att delta utan att du behöver ha någon förkunskap om US internationella arbete och det är i första hand de medlemmar som inte tidigare besökt US projekt i Nepal eller Bolivia som kommer få möjlighet att åka.

Vad kommer jag lära mig?

Studieresan kommer att ge dig en grundläggande kunskap och förståelse för US internationella arbete, medlemskap i MyRight och utvecklingssamarbetet med unga med synnedsättning i Nepal. Du kommer besöka BYAN:s kansli (Blind Youth Association Nepal) och träffa medlemmar i organisationen, vilket också kommer att ge dig möjlighet att sätta dig in i hur det är att vara ung och ha en synnedsättning i Nepal. Ett besök på en skola för elever med synnedsättning kommer också äga rum.

Vad kommer jag få uppleva?

Utöver de frågor som är direkt kopplade till US internationella arbete syftar studieresan också till att ge dig upplevelser och erfarenheter av det nepalesiska samhället. Historien, kulturen och religionen. Det handlar om smak- och doftintryck, att gå runt i olika miljöer, att utforska uråldriga tempel, marknader och en storslagen natur. Dessutom kommer BYAN att ta på sig rollen att vara värdar och visa US det bästa som Katmandu med omnejd har att erbjuda.

Hur anmäler jag mig?

Om du vill följa med oss till Nepal skickar du in en intresseanmälan genom att fylla i formuläret som du hittar här. Vi behöver få in din intresseanmälan senast den 1 juni.

Vad behöver jag tänka på?

  • Utresedatumet lördag 14 oktober kan komma att flyttas fram en till två dagar beroende på tillgängliga flygbiljetter. I sådana fall flyttas också releasedatumet fram, men vi kan garantera att du är tillbaka i Sverige senast söndag 22 oktober.
  • Tänk på att söka ledigt från skola, utbildning eller arbete i god tid. Vi hjälper gärna till med ett intyg. Mejla info@ungsyn.se eller ring 08–399 282. Föräldrar får också gärna höra av sig.
  • Det är viktigt att du vaccinerar dig i god tid innan resan. Din vårdcentral vet vilka vaccin du behöver.
  • Du måste ha ett giltigt pass, det vill säga ett pass som är giltigt i minst tre månader efter det att du lämnat landet, det vill säga vårt resmål.
  • US söker bidrag från fonder och stiftelser för att genomföra studieresan. Om US inte beviljas pengar så kan resan komma att ställas in.

Vad kostar det?

Deltagaravgiften är 500 kr och betalas in senast två veckor innan avresa. Tänk också på att din vaccinering kan kosta mellan 0–1000 kr beroende på vilka vacciner du redan har tagit i samband med tidigare utlandsresor.

Jag eller min förälder vill veta mer. Vart hör vi av oss? Mejla info@ungsyn.se eller ring 08–399 282 så svarar vi på dina frågor.

Snabbinfo

Vad: US reser till Nepal
Mär: ca 14-20 oktober
Kostnad: 500 kr
Sista intresseanmälningsdag: 1 juni