US Syd bjuder in till föreläsning med Mikael Andersson 19/3 2021 kl 19: Armlös, benlös, men inte hopplös

Föreläsning om ett fullvärdigt liv – mot alla odds

Snabbinfo

Vad: Föreläsning
När: 19 mars 2021
Tid: 19:00
Var: Microsoft teams
Deltagaravgift: 0 kronor
Sista anmälningsdag: 15 mars

Armlös, benlös… MEN INTE HOPPLÖS

Mikael Andersson mötte redan vid födseln större motgångar än de flesta gör under hela sina liv.

Han föddes nämligen utan både ben och armar, och i det tidiga 1960-talets Sverige innebar det i de flesta fall ett liv på medicinska institutioner. Mot mot alla odds blev ändå Mikaels liv något av en framgångssaga. Idag lever han trots alla utmaningar ett värdigt liv. Han har fyra barn, är gift, driver eget företag och är en av Sveriges mest framgångsrika och uppskattade föreläsare.

I hela sitt liv har han fått kämpa för sådant som andra tagit för givet. Att födas utan armar och ben i 60-talets Sverige innebar att du skulle spendera stora delar av ditt liv på olika medicinska institutioner.

Men Mikael lever inte alls det liv han en gång förväntades göra. Han  lyckades mot alla odds skapa sig ett fullvärdigt liv. Inte för att det varit någon enkel resa. Alla känslor och allt mörker Mikael mött i livet har gett honom ett unikt perspektiv på vad det innebär att ta sig an livets svårigheter.

Mikael skrev sin självbiografi ”Armlös, benlös men inte hopplös” som publicerades 2009 och efter en tid blev det en barnbok också… ”Hur gör du egentligen?” publicerades i början av 2019. Den vänder sig främst till barn, men är samtidigt utformad så att vuxna har god behållning av den.

En föreläsning av Mikael Andersson lämnar inte någon oberörd. Få personer har en så inspirerande livshistoria att berätta. Mikael lyckades vända sin livssituation till en framgång, chansen är stor att också du kan det!

Inte för att Mikaels liv är någon dans på rosor idag. Han behöver mycket hjälp i vardagen. Mikael har under sitt vuxna liv synts i medier i ett flertal sammanhang.

Bland annat har han fört en kamp med olika statliga instanser om att få den hjälp han behöver. Han har förstås också synts i gladare sammanhang i intervjuer i både radio och TV.

Mikaels egna misstanke är att han föddes utan extremiteter på grund av hormoslyr. Det giftiga ämnet användes nämligen i trakterna runt Lindesberg där Mikaels mamma befann sig under delar av graviditeten.

Det fungerar i sin tur som en illustration av att vi alla föds in i livet med vissa förutsättningar och vi själva beslutar oss för hur vi ska förhålla oss till våra belägenheter.

Är du intresserad av att lyssna på denna fantastiska föreläsning? Anmäl dig till US Syds ombudsman Laoko Sardar på epost: kansli@ussyd.se eller telefon: 0470-177 71.

Undrar du något om aktiviteten? Kontakta oss i planeringsgruppen:
Abdullah Aamar, epost: abdullah.aamar@ussyd.se eller telefon: 072-83 35 915.
Khaled Walid, epost: khaled.walid@ussyd.se eller telefon: 070-040 78 49.
Esmeralda Berggren, epost: esmi00@icloud.com

Vi hörs på Teams!
Med vänliga hälsningar
Planeringsgruppen

Om Mikael Andersson

Mikael, född 1964 och uppvuxen i Örebro, bor idag i Västra Frölunda, strax utanför Göteborg. Han är gift med Christina och de har fyra barn tillsammans. Han är dessutom egen företagare, coach, författare och en av Sverige och Norges mest populära föreläsare.

Passande nog heter hans företag Mikael Unlimited och 2004 gjorde Sveriges Television en dokumentär om hans ovanliga livsresa.

Fram till idag har Mikael föreläst för och inspirerat hundratusentals människor. Som föreläsare har han talat inför mängder av stora företag, däribland Volvo, Stadium, Aztra Zeneca och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Hans livshistoria får människor att ifrågasätta de hinder de själva ser och omvärdera sina egna livssituationer.