US Stockholm: Inbjudan till Ungdomsläger 27-29 november 2020

Snabbinfo

När: 27-29 november 2020.
Var: Gålö Havsbad, Skälåkersvägen 11, Gålö utanför Stockholm
För: Dig som är mellan 12-19 år (född mellan 2001-2008)
Deltagaravgift: 500 kronor.
Sista anmälningsdag: 15 november 2020

Häng med på läger utanför Stockholm med tema Rollspel och Julstök den 27-29 november! Vi tillbringar en rolig och lärorik helg tillsammans framför en öppen spis och där bara fantasin sätter gränserna. Har du testat rollspel förut, eller är du intresserad av att testa? Gillar du julen, eller behöver du få lite hjälp med att hitta julkänslan? Följ med på lägret och utmana fantasin tillsammans med oss!

Under helgen får vi prova på rollspelet Drakar och Demoner, där vi ger oss ut på spännande äventyr och själva måste lösa de problem vi ställs inför. Med en rollperson som vi själva hittar på och en stor dos fantasi letar vi skatter, dödar drakar och reser land och rike kring, med tärningar och en spelledare som avgör vad som händer. Vi får lära oss hur spelet funkar, och för den som vill går det att fortsätta när man kommer hem, via en dator eller genom att träffas. Kanske tillsammans med nya vänner från lägret. Och eftersom julen väntar runt hörnet passar vi på att fixa lite inför den med hemmagjort julbord, julklappsinslagning och rimstuga.

Lägret hålls i samarbete mellan Unga med Synnedsättning (US) Stockholm, SRF Stockholm Gotland och SRF Göteborg. Det riktar sig till dig som är mellan 12-19 år och har en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text, som i en tidning, eller hitta på nya platser. Du behöver inte vara medlem i någon av föreningarna för att delta. Däremot måste du bo i Stockholms Län, på Gotland eller i Göteborgsområdet.

Målet med helgen är att ha roligt tillsammans med andra som också har nedsatt syn, samtidigt som du får prova på nya saker. På lägret har vi med oss lägerledare som hjälper till att hitta och hålla koll på allt praktiskt. Om du behöver hjälp att komma ihåg eller ta dina mediciner, som ögondroppar eller tabletter kan våra ledare hjälpa dig med det. Om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du behöver ha med någon som känner till dina behov, berätta det när du anmäler dig.

Lägret kostar 500 kr, då ingår aktiviteter, mat och boende. Du ordnar själv resa till Gålö på fredagen, vi möter dig vid receptionen. Skulle du ha svårt att ta dig dit på egen hand, berätta det för oss så löser vi det.
På söndagen ordnar vi med gemensam buss tillbaka till stan.

Antalet platser är begränsat och vi följer noggrant utvecklingen av Coronapandemin. Anmälan är inte bindande, det innebär att du får tillbaks din deltagaravgift oavsett när du avanmäler dig. Om du känner dig det minsta sjuk dagarna före lägret vill vi att du stannar hemma. Vi är också noga med att hålla avstånd till varandra på plats och tvättar händerna ofta. Vi gör vad vi kan för att minimera smittorisken, däremot kan vi inte garantera att du inte blir sjuk, och du behöver själv vara medveten om att det kan finnas en risk att bli smittad när du deltar.

Anmälan

Vi behöver din anmälan senast den 15 november. Då uppger du ditt namn, om du behöver specialkost och om du vill ha med egen assistent. Lämna också mailadress och telefonnummer så att vi kan nå dig. När du anmäler dig får du en blankett som du fyller i själv eller tillsammans med din förälder om du är under 18 år. Där lämnar du mer information om dig själv. Du betalar din deltagaravgift närmare inpå lägret.

Du anmäler dig till stockholm@ungsyn.se eller på telefon 08 39 92 68.

Om du har frågor eller funderingar, varmt välkommen att höra av dig!

Mer information om våra organisationer finns på: www.usstockholm.se, www.srfstockholmgotland.se och www.srfgoteborg.se.

Du kan ansöka om stöd från Synskadades Stiftelse för att få hjälp att betala din deltagaravgift. Läs mer här.

Varmt välkommen med din anmälan

// US Stockholm, SRF Stockholm Gotland & SRF Göteborg