En neonskylt i rött med mörk bakgrund som säger ESCAPE ROOMS.

US Stockholm: Inbjudan till årsmöte 18-20/3 i Stockholm

Välkommen till Unga med synnedsättning Stockholms årsmöteshelg med temat äventyr den 18 till 20 mars 2022

Snabbinfo:

Vad: USS årsmöteshelg med temat äventyr.
När: fredag 18 mars till söndag 20 mars.
Var: Stockholm med boende på Best Western hotell i Älvsjö och årsmöte i Gotlandssalen, Stockholm.
Kostnad: 300 kr om du deltar hela helgen.
Vem: alla medlemmar.
Sista anmälningsdag: måndag den 28 februari.

US Stockholm kallar till årsmöteshelg, exakta tider kommer i bekräftelsen men helgen startar ca kl 18 på fredagen och slutar efter lunch på söndagen. Under lördagen äger själva årsmötet rum med inledande årsmötesskola under förmiddagen. Lördagens tider för dig som bara vill delta på årsmötet över dagen är 10 till 17.

Vi börjar med en årsmötesskola där våra medlemmar lär sig upplägget, mötesformalia, hur man läser handlingar och hur man går tillväga för att lyfta sina frågor, önskemål och åsikter. Därefter håller vi själva årsmötet.

Det viktigaste under helgen är att ge alla våra medlemmar sin demokratiska rätt att påverka föreningens verksamhet, ekonomi och vilka förtroendevalda som ska företräda föreningens medlemmar under det kommande året. Vi går igenom föregående år för att utvärdera hur styrelsen och personalen hanterat verksamheten och vad vi kan göra bättre.

Mer information och alla handlingar inför mötet skickas ut i bekräftelsen efter sista anmälningsdagen. Utskicket går ut via mail fredagen den 4 mars så var noga med att ange rätt mailadress i din anmälan. Du kan också uppge om du vill ha handlingar på plats i punktskrift, då skickar vi dessa till dig via post inför mötet.

Årsmötet ska behandla bland annat följande punkter:

Verksamhetsberättelse 2021
Bokslut 2021
Revisionsberättelse 2021
Budget 2022/2023
Verksamhetsplan 2022/2023
Stadgar
Val av styrelseledamöter och ordförande.
Val av valberedning
Val av revisorer
Styrelsens ansvarsfrihet
Motioner
Val av revisorer

Vi kommer också att göra äventyrliga sociala aktiviteter tillsammans, som att besöka Prison Island som är en variant av fångarna på fortet, samt köra en tävling som är en stads-skattjakt. Vi äter god mat och bor på hotell. Tid finns till att bara chilla med nya och gamla vänner.

Vi bor på hotellet Best Western i Älvsjö på adressen Mässvägen 1 i Älvsjö. Själva årsmötet är i Gotlandssalen på Gotlandsgatan 44 a vid Skanstull.

Alla medlemmar är välkomna att göra sin röst hörd. Kostnaden är 300 kr för dig som är med på hela helgen. Deltar du bara på årsmötet över dagen är detta gratis.

Anmäl dig i detta formulär senast måndagen den 28 februari.

Frågor: du kan kontakta kansliet på mail: stockholm@ungsyn.se eller telefon: 0765399268, eller Tomas Törnblom i planeringsgruppen på telefon: 0704610944.

För att kunna rösta på årsmötet måste du ha blivit medlem för 2022. Vi är just nu i skedet att byta medlemsregister, i bekräftelsen till årsmötet återkommer vi till dig med information om hur du blir medlem i år. Om du är medlem i Synskadades riksförbund (SRF) så ingår medlemskapet i US. Båda organisationerna verkar för personer med en synnedsättning när det gäller aktiviteter och att påverka samhället tillsammans. Du kan bli medlem i SRF här.

Vill du lämna motioner till årsmötet ska dessa vara inskickade senast 18:e februari till styrelsen på stockholmsstyrelsen@ungsyn.se

Om du är intresserad av att kandidera till styrelsen/valberedningen, eller vill nominera någon hör av dig till valberedningen: Kevin Kjelldahl, telefon: 079-020 69 32, e-post: kevin.kjelldahl02@gmail.com

Vinterhälsningar,
Planeringsgruppen
Adrian, Oliwia, Tomas och Lovisa.