Två nya stjärnor tar plats på kansliet!

Vi är stolta och glada över att äntligen kunna presentera vår nya Kanslisamordnare Rickard Klerfors och vår nya Medlemssekreterare Christer Nensén.
För många US:are är Christer välbekant då han jobbat som ledsagare i US sen juni 2015 medan Rickard troligtvis blir en ny bekantskap för de flesta.

Rickard och Christer, hjärtligt välkomna till US. Vi hoppas att ni ska trivas!
Här nedanför beskriver Rickard och Christer sig själva. Rickards presentation är något längre än Christers med anledning av att Rickard inte har ett förflutet i US.

Såhär beskriver vår nya Kanslisamordnare Rickard Klerfors sig:

”Från den 1 september har jag fått förtroendet att arbeta som kanslisamordnare på US Riks. Jag heter Rickard Klerfors, jag är 49 år och bor i Linköping. Min familj består av Margareta (50), Hanna (16) och Amanda (15). Margareta och jag träffades i Rumänien, vi arbetade då tillsammans bland annat med att utbilda personalen på statliga barnhem. Jag är intresserad av trädgårdsskötsel och naturen, jag tycker om att laga mat och baka.

Jag har inte någon personlig erfarenhet av synnedsättning men tidigt i barndomen drabbades jag av en ovanlig sjukdom, Pertes-sjukdom. Från 2 ½ års ålder tills jag var 5 år hade jag en funktionsnedsättning. Den erfarenheten har lett till att jag, på olika sätt, engagerat mig för barn och familjer som drabbats av sjukdom och funktionsnedsättning.

Jag brinner för frågor om rättvisa, solidaritet och mänskliga rättigheter. Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag varit engagerad för mindre eller medelstora ideella organisationer. Det har gett mig bred erfarenhet av såväl styrning och ledning som av operativ verksamhet. Jag är en realistisk visionär med erfarenheter av ekonomisk redovisning och uppföljning, informations-, insamlings- och opinionsarbete i Sverige. Jag har varit drivande i utvecklings- och förändringsprocesser av biståndsinsatser i samarbete med internationella partners.

Situationen för personer med synnedsättning avseende bland annat studier och arbete har under lång tid försämrats. Jag tror att politiker och makthavare många gånger har en felaktigt positiv bild av att det svenska samhället är världsbäst på mänskliga rättigheter och inkludering. Jag är övertygad om att tillsammans kan vi genom US förändra dessa förhållanden och verka för ett samhälle med alla och för alla”.

Såhär beskriver vår nya Medlemssekreterare Christer Nensén sig:

Jag heter Christer Nensén och är 32 år gammal.
Det är med en förväntansfull känsla jag tillträder tjänsten som medlemssekreterare. I ryggsäcken har jag med mig nyttiga erfarenheter från både arbetsliv och föreningsliv.
Den gemensamma nämnaren i tidigare åtaganden är att jag älskar bygga relationer och därför känns det här som en spännande utmaning. Jag är övertygad om att vi tillsammans genom gott samarbete i organisationen kommer forma det US vi vill ha.

40833748_10155783580396717_8841960257862238208_n

(På bilden står Rickard och Christer bredvid varandra i kanslikorridoren och ler mot kameran, Rickard är till vänster och Christer till höger från kamerans perspektiv.
Rickard bär en svart t-shirt, över den en lila skjorta, svarta byxor, svarta strumpor och runt hans hals hänger ett svart kors med vit ram.
Christer bär en ljusblå skjorta, över den en svart kavaj, blåa jeans med svart bälte och vita strumpor).