En stor grupp ungdomar står framför en grönskande trädgård och tittar uppåt mot kameran som befinner sig på andra våningen. Några har vita käppar, några sitter i rullstol.

Riksstämma för Unga med Synnedsättning 16-19 juni 2022

SNABBINFO

Vad: Riksstämman 2022
När: Torsdag till söndag den 16 till 19 juni 2022
Var: Distrikt Väst, plats ännu inte bestämd
Deltagaravgift: 400 kr
Sista anmälningsdag: 1 maj
Anmälan: görs på denna länk

Nu är det dags att anmäla sig till årets höjdpunkt för oss som är medlemmar i US: Riksstämman 2022!

Här får du möjligheten att göra din röst hörd på vårt årsmöte samtidigt som du får träffa nya och gamla vänner från hela landet. Viktiga diskussioner om US framtid varvas med tid till att umgås och ha kul med varandra.

Under årsmötet väljs en ny styrelse, valberedning, vi ser tillbaka på året som gått och blickar framåt genom att anta verksamhetsplan och budget för 2023.

Innan riksstämman får alla möjlighet att gå en digital årsmötesskola som passar både dig som är ny och dig som vill uppdatera din kunskap. Vi går igenom hur vi tillsammans använder demokratiska metoder för att fatta gemensamma beslut. Under helgen kommer det också finnas tid för att hänga med kompisar, spela spel eller annat kul som du vill hitta på när du träffar US:are från hela landet.

I år går Riksstämman av stapeln i distrikt Västs område torsdagen den 16 till söndagen den 19 juni.

Om du inte kan komma förrän på fredagen så funkar det, årsmötet kommer att starta på fredag efter lunch.

Inför Riksstämman – glöm ej 1 maj!

Den 1:a maj är det magiska datumet du ska minnas när du tänker på US och Riksstämman. Det är den första maj som är den sista anmälningsdagen, den sista dagen att skriva motioner till årsmötet eller att kandidera eller nominera någon till förtroendevald i riksorganisationen.

Att skriva en motion innebär att du ger ett förslag till årsmötet, det kan vara något du vill att US ska jobba med intressepolitiskt, ett förslag på aktivitet eller så. Du skickar in din motion senast den 1 maj till riksstyrelsen@ungsyn.se.

Kom ihåg att din motion ska ha med förslag till beslut och de behöver vara formulerade som att-satser:

Det kan till exempel vara:
att US ska jobba för…, eller
att US ska ha … med som en aktivitet 2021.

Behöver du hjälp med att skriva en motion så kan du kontakta ditt distrikt för hjälp och råd. I mailet som alla medlemmar får bifogas en text om hur du gör för att att skriva en motion.

Om du vill kandidera till ett förtroendeuppdrag i riks: styrelsen eller valberedningen, så behöver du kontakta valberedningen innan den 1 maj. Detta gäller även om du vill nominera en vän.

Du når valberedningen på val@ungsyn.se eller på telefon till Aron Sortelius, tel 0706595961, Jonathan Nyman, tel 0709589215 eller Elliot Holmgren, tel 0703174047. De svarar gärna på frågor om vad de olika uppdragen i styrelsen eller valberedningen innebär.

Anmälan

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret här.

Om du behöver hjälp med hur du fyller i din anmälan kan du kontakta US rikskansli:
Telefon: 076-539 92 77
E-post: info(at)ungsyn.se

Deltagaravgiften är 400 kr och då ingår boende, resor, aktiviteter och mat. Om du åker på din första aktivitet med US så är aktiviteten gratis.

Du behöver vara medlem i US 2022 för att ha rösträtt på riksstämman. Hur du blir medlem i år får du mail om under februari.

Du kan betala deltagaravgiften på två sätt. Genom att swisha på nr: 1233548880 eller att betala via plusgiro 268445-4. I meddelandet ska du skriva in ditt för och efternamn, personnummer och om det gäller medlemsavgift och/eller deltagaravgift till Riksstämman. Sista betalningsdag är 15 maj.

På Riksstämman

Om det är första gången du är på Riksstämman kan du få kontakt med en fadder, en US:are som varit med förut.  Berätta då det i din anmälan. Din fadder sitter bredvid dig på årsmötet och utöver planeringsgrupp och personal på plats så svarar hen gärna på dina frågor och hjälper dig till rätta.

Vi har med oss fullt seende ledsagare under aktiviteten.

Kom ihåg att all US-verksamhet är alkohol- och drogfri och att mobbning och trakasserier inte är accepterade. Den som bryter mot detta kan bli utesluten ur föreningen.

För frågor når du sammankallande i planeringsgruppen Linus Johansson på 0768783895. Frågor kan även besvaras av kansliet, maila Bewar@ungsyn.se

Välkommen!

Linus Johansson, Oliwia Wisniewska, Kevin Kjelldahl,
Frida Karlander
Planeringsgruppen