Jag vill se det andra ser, om syntolkning på Netflix

Emma sitter med katten i knät och tittar på film från sin IPad.Emma Lindh, är 28 år och bor i Karlstad. I familjen finns kattungen Saga (som oftast gör bus, men här sitter hon med Emma och tittar på film).

 

För fem år sen skaffade jag Netflix och ville då titta på ”Orange is the new black” som alla pratade så mycket om, men jag hängde verkligen inte med.

”Orange is the new black” handlar om en ung kvinna från den vita medelklassen som måste avtjäna ett fängelsestraff för något hon gjort för mer än ett decennium sedan. Serien utspelar sig i ett federalt fängelse och vi får följa många andra kvinnor och deras kamp för att få en dräglig vardag bakom fängelsemurarna.

Jag har en liten synrest och kan hänga med ganska bra när jag tittar på teve. Men i serien när alla fångar går klädda i khaki-kläder och hojtar fängelseslang till varandra blir det för mycket.

Gissa om jag blev överlycklig när jag upptäckte att Netflix syntolkar sina serier och att det lätt går att ställa in med bara några klick. Nu har det öppnat sig en helt ny värld av spännande serier och jag kan följa med i det som händer bara genom att lyssna! Nu gör det ingenting om jag måste vända bort blicken en liten stund för att sträcka mig efter kaffemuggen eller för att min katt vill krypa upp i knät, för allt som visas på skärmen blir beskrivet in i minsta detalj.

Och äntligen kan jag hänga med när några fångar i serien pratar spanska med varandra, för syntolken översätter det som sägs till engelska. Här nedan följer en länk så att du kan ställa in syntolkning på ditt Netflixkonto: Syntolkningen på Netflix – Synskadades Riksförbund