Platsannons: Personligt biträde till Riksorganisationen Unga med Synnedsättnings kansli i Enskede

Riksorganisationen Unga med Synnedsättning är en ideell organisation som samlar barn och unga mellan 10 och 31 år som har en synnedsättning. Föreningen arbetar med att påverka och informera politiker och andra aktörer i samhället för en mer tillgänglig vardag för våra medlemmar. Vi arrangerar också utbildningar, föreningsaktiviteter, resor och läger för våra medlemmar. 

 

Vi söker nu ett personligt biträde på deltid till vårt kansli i Enskede söder om Stockholm. 

Som personligt biträde kommer du att vara stöd till två av våra anställda som inte ser. I de arbetsuppgifter som kräver syn behöver de hjälp för att kunna genomföra sitt arbete. Det kan vara att läsa ett brev, korrekturläsa texter, se till att underskrifter görs på rätt ställe, hjälp med felmeddelanden från skrivare och dator, fylla i blanketter för hand, sorteringsarbete och hjälp att märka upp hyllor etc med punktskrift. Du ska också fungera som allmänt administrativt stöd. 

Våra anställda arbetar med administrativa arbetsuppgifter i form av att ta fram underlag till våra styrelser och temagrupper, göra bidragsansökningar, planering av läger, utbildningar och styrelsemöten, ekonomiska sammanställningar mm. I arbetet ingår också att rent praktiskt vara med på möten, ta protokoll och vara med på aktiviteter för våra medlemmar.  

Kvalifikationer 

Gymnasieutbildning. Vi vill gärna att du har tidigare administrativ erfarenhet och har god vana av Office-paketet. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska vara fullt seende, van vid att resa kollektivt inom Stockholm och vara beredd på att ledsaga. Du bör bo i Stockholm. 

Meriterande 

Det är en stor merit om du har B-körkort och tillgång till egen bil. Likaså vana av att arbeta tillsammans med personer med synnedsättning och det är bra om du ledsagat tidigare. 
Kunskap och erfarenhet från föreningslivet väger tungt.  

Personliga egenskaper 

Du behöver ha gott ordningssinne, vara noggrann, serviceinriktad och ansvarsfull. Du måste också vara flexibel och beredd att hjälpa till på olika sätt beroende på hur jobbet ser ut för dagen. Du är en social person som har lätt för att komma in i nya grupper. Det är viktigt att du förstår att du inte är en personlig assistent som ska göra jobbet åt någon, utan en person som stöttar våra anställda i att göra sitt jobb.

Arbetstiden är oregelbunden och innefattar både dagtid, kväll och helg. Periodvis kan vi ha högre arbetsbelastning och du kan behöva jobba med flera saker samtidigt och hålla två personers kalendrar i huvudet och prioritera. 

Vi tror att du är nyfiken och tar ansvar för att arbetet blir gjort och framför allt är lösningsorienterad. Vi ser gärna att du har erfarenheter av synnedsättning eller annan funktionsnedsättning. 

 Anställningsvillkor 

Anställningen är en timanställning vid behov, vi räknar med cirka 10-20 timmar i veckan.  

Arbetstider: dagtid, men arbete på kvällar och helger förekommer. Vi tror att tjänsten går bra att kombinera med exempelvis studier.   

Tillträde: januari 2019 

Riksorganisationen Unga med Synnedsättning har kollektivavtal mellan Unionen och KFO. Organisationen tillämpar individuell lönesättning. 

Mejla din ansökan till  rekrytering@ungsyn.se  senast den 5 januari 2020, märk din ansökan ”Personligt biträde. Vi ber dig skicka ditt CV och ditt personliga brev i Word-format, eftersom de är mer tillgängliga för våra förtroendevalda med en synnedsättning än dokument i PDF-format.  

Kontaktpersoner 

Magnus Gustafsson (Ombudsman) Tel: 08-399268,
e-post 
stockholm@ungsyn.se
Rakel Eriksson (Vice ordförande) Tel: 070-519 02 42

Vi undanber oss kontakter från uthyrnings- och rekryteringsföretag.