Anmäl dig till US föreläsarutbildning 2017!

Ta chansen att bli en bättre föreläsare och lär dig guida i en konstutställning!

 För fjärde året i rad arrangerar vi vår uppskattade föreläsarutbildning för unga med synnedsättning, denna gång i samarbete med ABF, utställningsprojektet Kännbart och Scenkonstmuseet. Vi kommer hålla till i museets lokaler i centrala Stockholm. Kursen vänder sig till medlemmar i US samt DBU och FSDB. Du som går utbildningen kommer även få lära dig att guida i Kännbart-utställningen.

Utbildningen äger rum två lördagar i september (2/9 och 9/9) kl. 10:00-16:00. Det första kurstillfället fokuserar på retorik, kroppskännedom och hantera . Det andra kommer fokusera på den taktila konstutställningen Kännbart, där du kommer få möjlighet att fördjupa sig i utställningen. Alla som vill kommer dessutom ha möjlighet att guida i utställningen lördag 7 oktober.

Vi har engagerat den inspirerande skådespelaren Johanna Westfelt som utbildningsledare. Johanna bor i Göteborg och är en uppskattad utbildare inriktad på presentationsteknik och stresshantering. Till utbildningen har vi även knutit andra personer med specialkompetenser inom området.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att guida eller föreläsa för att delta i utbildningen. Däremot förväntar vi oss att du är villig att upptäcka nya sidor hos dig själv och utvecklas i din roll som föreläsare.

Anmälan

  • Ta chansen att bli en bättre föreläsare och upplev en unik konstutställning! Anmäl dig redan idag genom att fylla i formuläret på US riks hemsida, länk till anmälningsformulär
  • Om du föredrar kan du också välja att skicka ett mejl med dina kontaktuppgifter till info@ungsyn.se
  • Observera att antalet platser är begränsade och att sista anmälningsdag är den 10 augusti.
  • Kursen är kostnadsfri (lunch och fika ingår).
  • Har du behov av teckenspråks- eller dövblindtolk bokar du det själv vid din tolkcentral.

Kännbart-utställningen öppnar torsdag 7 september på Scenkonstmuseet i Stockholm, adress: https://goo.gl/maps/9tp5gVZ52nt, hemsida: http://scenkonstmuseet.se/

Se också mer information på utställningsprojektet Kännbarts hemsidan www.kannbart.nu

Utställningen pågår till och med fredag 13 oktober.

Arrangör

Unga med Synnedsättning]

I samarbete med

Utställningsprojektet Kännbart, ABF, FSDB, Scenkonstmuseet, Arvsfonden