Logo US mitt

US Mitt: Inbjudan Sommaraktivitet för dig som är lite rastlös, 30/6 Norrköping

Lite rastlös?

Onsdag 30 juni 2021 kommer det finnas en unik möjlighet för personer med synnedsättning att prova på 5-a-side fotboll i Norrköping.

5-a-side eller blindfotboll är en paralympics sport. Fyra utespelare har synnedsättning och bär ögonbindel. Målvakten ser. I paralympics är spelarna klassade som B1 vilket betyder att de klassificeras som blinda (0-1% syn). I klubblagen finns också B2 (1-5% syn) och B3 (5-10% syn) spelare som inte är blinda men har ordentligt synnedsättning. Mest av allt är det spännande, roligt och bra för hälsan och självständigheten.

Passet är kostnadsfritt, kommer gå lugnt till och passar de allra flesta unga och unga vuxna. Du behöver inte ha testat tidigare, behöver inte använda ögonbindel och alla är välkomna. Passet är på konstgräs så ta med lämpliga kläder och skor samt vattenflaska. Inga duschgrejor behövs. Finns också möjlighet att få stöd med resa och logi.

Under förutsättningar att restriktionerna tillåter kör vi:

  • Kl. 15:00 – 16:30       Prova-på 5-a-side fotboll

Adress: Marieborgs Folkhögskola, Marieborgsvägen 16, 602 23 Norrköping

Anmälan: https://forms.office.com/r/snPmyzCbeh

Den som vill vara med på US riksstämma har möjligheten att stanna kvar i Norrköping. Om du vill vara med på båda aktiviteterna kan du kontakta Bewar Ravand på bewar@ungsyn.se eller tel 076-5399277.

För mer information om aktiviteten kontakta Emma Lindh, US Mitt (emma.a.l.lindh@gmail.com, 073-8033308) eller tränaren Mark Blake (mark.blake@everlandcommunications.se, 0733-702593).

Denna unika aktivitet har vi fått möjlighet till tack vare Arvsfondsprojektet 5-a-side Live och är ett samarbete mellan Unga med synnedsättning Mitt och Mälarhöjdens IK Fotboll.

Logga: med stöd från Allmänna arvsfonden. Logo US mitt

 

Logga Mälarhöjdens IK Fotboll