Åk på överlevnadsläger med US Väst

Välkommen på US Västs höstläger med tema ”överlevnad”.

 

Skulle du överleva om du blev tvungen att klara dig själv i naturen ett längre tag? Skulle du tillexempel kunna göra upp eld för att laga mat, gräva en grop för att gå på toaletten eller resa ett tält eller vindskydd för att få skyl för nattens faror?

 

Helgen den 23-25 september kommer vi på ett teoretiskt och praktiskt plan att gå igenom vad som krävs för att överleva i naturen. Vi kommer att få känna och klämma på olika redskap som är viktiga att ha med sig för att klara sig i naturen så som kniv, spritkök och vildmarksutrustning. Vi kommer även att få testa att hantera redskapen praktiskt. Det är därför viktigt att du är bekväm med att använda kniv och inte är rädd för att tända eld. Notera att vi kommer att vistas i skog och mark vilket innebär att du måste klara av att vistas i ojämn terräng.

 

Vi kommer att bo på Flämslätts stiftsgård utanför Skara. Här bor man i dubbelrum med dusch och toalett på rummet. V kommer att inta frukost och middag på gården medan lunch kommer att tillagas av oss själva ute i naturen.

 

Deltagaravgiften för den här utmanande helgen är endast 350 kronor som betalas till Bankgiro 655-6328 i samband med anmälan. Anmälan ska göras till Mathias Ahlquist på kansliet till mail: ombudsman@usvast.se eller telefon 031-29 87 33 senast den 9 september. Vid anmälan är det superviktigt att du berättar om du behöver ha någon särskild anpassning kring mat, boende eller liknande. Anmälan är bindande vilket innebär att du får betala dubbel deltagaravgift om du avanmäler dig utan giltigt skäl, se avanmälningsregler på www.ungasynskadade.se

Är det din första aktivitet inom US deltar du gratis!

 

Antalet platser är begränsade så skynda dig in med din anmälan.

Vi ser fram emot att överleva ihop med dig! Och kom ihåg att alla våra aktiviteter är alkohol- och drogfria.

 

Bästa hälsningar

Jon Runarsson och Mathias Ahlquist

 

 

Snabbinfo

Vad: Höstläger tema överlevnad

Var: Flämslätts Stiftsgård

När: 23-25 September.

Sista anmälningsdag: 9 september

Deltagaravgift: 350 kr