US söker Medlemssekreterare

Riksorganisationen Unga med synnedsättning (US) är en intressepolitisk organisation bestående av ungdomar med synnedsättning i åldrarna 10–30 år.

US är en tvåplansorganisation uppdelad i en riksorganisation och fem självständiga distrikt: US Norr, US Mitt, US Syd, US Stockholm och US Väst som även omfattar lokalföreningen US Göteborg.

Sedan starten 1975 har organisationen varit en mötesplats för socialt umgänge, idéutbyten och lärande inom ramen för olika sammankomster och aktiviteter. US har också sedan starten varit en stark påverkansröst och företrädare i kampen för icke-diskriminering, jämlikhet och full delaktighet för unga med synnedsättning. Det strategiska samarbetet i solidarisk anda med andra föreningar och systerorganisationer nationellt och internationellt utgör en grundbult i verksamheten.

Om tjänsten

Ansvara för att ge stöd, vägledning och service till organisationens medlemmar – såväl individer, grupper som distrikt – vad gäller aktiviteter, utbildning och uppsökande arbete.

Närmaste arbetsledare är kanslisamordnare

Ansvarsområden

Ha kontinuerlig kontakt med och vara ett stöd till riksstyrelsen, distrikt/lokalavdelningar, nätverk och andra sammanslutningar av medlemmar.

Samordna och utveckla organisationens medlemsrekrytering och uppsökande verksamhet samt organisationens utbildningsverksamhet tillsammans med styrelsen.

Ansvara för utgivning av US veckobrev och annan intern kommunikation.

Vara handläggare i arbetsgruppen Fokus Medlem, riksstyrelsens arbetsutskott och riksstyrelsens Inbjudningsgrupp.

Bistå kollegor vid hög arbetsbelastning och ledigheter.

Om du är fullt seende ska du vid behov vara behjälplig med att vara personligt biträde åt personal och förtroendevalda som har en synnedsättning i organisationen.

Kvalifikationer

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av administration och medlemsrekrytering. Erfarenhet av och förmåga att engagera andra speciellet inom föreringslivet är meriterande.

Du ska uttrycka dig väl i tal och text på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leva med en egen synnedsättning eller annan funktionsnedsättning. Har du arbetat med frågor som rör levnadsvillkor och rättigheter för personer med synnedsättning är det bra. Erfarenhet av att jobba med barn och unga ser vi också som meriterande.

Som person är du strukturerad och noggrann Vi ser även flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga som viktiga personliga egenskaper. Du ska kunna hålla många bollar i luften och vara stresstålig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % som inleds med 6  månaders provanställning. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast. Tjänstens placering är på vårt kansli i Enskede, Stockholm. Arbete under kvällar och helger kan förekomma.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta vice ordförande Rakel Eriksson, tel. 0705190242, rakel.eriksson90@gmail.com

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent

Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

För arbetsmiljöfrågor vänligen kontakta arbetmiljöombud Aniina Karlsdottir: tel. 08-39 92 87, aniina@ungsyn.se

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: rekrytering@ungsyn.se senast den 31 juli 2018.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

US eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsidentitet, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har US tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.