US söker Kanslisamordnare

Riksorganisationen Unga med synnedsättning (US) är en intressepolitisk organisation bestående av ungdomar med synnedsättning i åldrarna 10–30 år.

US är en tvåplansorganisation uppdelad i en riksorganisation och fem självständiga distrikt: US Norr, US Mitt, US Syd, US Stockholm och US Väst som även omfattar lokalföreningen US Göteborg.

Sedan starten 1975 har organisationen varit en mötesplats för socialt umgänge, idéutbyten och lärande inom ramen för olika sammankomster och aktiviteter. US har också sedan starten varit en stark påverkansröst och företrädare i kampen för icke-diskriminering, jämlikhet och full delaktighet för unga med synnedsättning. Det strategiska samarbetet i solidarisk anda med andra föreningar och systerorganisationer nationellt och internationellt utgör en grundbult i verksamheten.

Om tjänsten

Huvudsyfte: Vara samordnare för US Riks kansli, vilket innebär att ha det överordnade ansvaret för att genomföra de beslut som fattas av styrelsen. Kanslisamordnare är huvudansvarig för personalen på kansliet. Kanslisamordnare är också ansvarig tillsammans med styrelsens ordförandepresidium för att driva och genomföra det strategiska utvecklingsarbetet för hela organisationen. Kanslisamordnare är styrelsens arbetsgivarföreträdare och ansvarar för att fullgöra Riksorganisationen Unga med Synnedsättnings arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar i enlighet med gällande lagar och policys.

Kvalifikationer

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar samt gärna formell utbildning eller erfarenhet av arbetsrätt d.v.s. lag och avtal. Lång erfarenhet av att ta ansvar för ekonomiska frågor samt avtalsfrågor krävs. Du är en god administratör och kan jobba med flera ärenden parallellt.

Du ska uttrycka dig väl i tal och text på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leva med en egen synnedsättning eller att arbeta med frågor som rör levnadsvillkor och rättigheter för personer med synnedsättning. Erfarenhet av att jobba med barn och unga ser vi också meriterande.

Som person är du strukturerad, noggrann och stresstålig. Du har ett professionellt förhållningssätt och är en god retoriker. Vi ser även flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga som viktiga personliga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med inledande sex månaders provanställning. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast. Tjänstens placering är på vårt kansli i Enskede, Stockholm. I rollen som Kanslisamordnare förekommer arbete under kvällar och helger. I vissa lägen kan även längre resor utomlands förekomma.

Intresserad?

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta vice ordförande Rakel Eriksson, tel. 0705190242, rakel.eriksson90@gmail.com

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalkonsulent

Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu.

För arbetsmiljöfrågor vänligen kontakta arbetmiljöombud Aniina Karlsdottir: tel. 08-39 92 87, aniina@ungsyn.se

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: rekrytering@ungsyn.se senast den 31 juli 2018.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

US eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsidentitet, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har US tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.